Loading Events

[:nl]

Op 20 september organiseert het LeidenAsiaCentre in samenwerking met Amsterdam University Press en Spui25 een discussiebijeenkomst naar aanleiding van de publicatie van het boek “China, een gids voor de 21e eeuw” (uitgeverij Amsterdam University Press), geschreven door cultureel antropoloog en China deskundige Prof.dr. Frank Pieke.

China wordt steeds assertiever in zijn relaties met andere landen, maar achter dit beeld gaat een opmerkelijk diverse maatschappij en politieke realiteit schuil die tal van aanknopingspunten biedt voor samenwerking en verdere integratie van China in de wereld. In het boek China een gids voor de 21e eeuw past Frank Pieke een unieke, op China gerichte benadering toe in plaats van uit te gaan van de traditionele westerse vooronderstellingen, wensen of angsten.

Elk hoofdstuk begint met een vraag over China en toont aan dat dergelijke vragen gebaseerd zijn op een miskenning van wat China is. De auteur stelt dat China is uitgegroeid tot een unieke neo-socialistische samenleving die aspecten van staatssocialisme, neoliberaal bestuur, kapitalisme en snelle mondialisering in zich verenigt.

Onder leiding van Garrie van Pinxteren gaat de auteur in discussie met collega-China deskundige Henk Schulte Nordholt en Vincent Chang. Vincent Chang is China-consultant en onderzoeker en promoveerde deze zomer op de Nederlands-Chinese betrekkingen. Henk Schulte Nordholt is China deskundige, publicist en consultant.

Er is volop tijd  voor discussie en vragen.

De zaal is open vanaf 16:30 en de discussiebijeenkomst zal om 17:00 beginnen.

U bent van harte welkom!

Registratie

Aanmelden is verplicht en kan via de website van Spui 25.

Kosten

De toegang is gratis.[:]

Title

Go to Top