Loading Events

 

Bekijk de live stream hier!

Tijdens dit evenement worden de coronarichtlijnen uiteraard strikt gehanteerd. 

’s Werelds grootste politieke organisatie, de Chinese Communistische Partij (CCP), heeft sinds 1949 de touwtjes in handen in de Volksrepubliek China. Hoe wordt het land met de grootste bevolking ter wereld bestuurd? Wie varen er wel onder het bewind van de Partij en wie verzetten zich ertegen? Samen met experts en ervaringsdeskundigen bespreken we hoe de CCP aan de macht weet te blijven.

Na decennia van roerige ontwikkelingen zijn de Partij en de staat innig met elkaar vervlochten. Maar Xi Jinping is in de eerste plaats voorzitter van de Partij, daarna volgt pas zijn positie als president van China. Onder zijn bewind is de grip van de CCP op de staat en samenleving bovendien in verschillende opzichten meer uitgesproken. Hoe dit politieke proces precies in zijn werk gaat, is bij het grote publiek een onderbelicht thema. In deze tweede aflevering van de serie “The Modern Faces of Modern China” duiken we daarom in China’s politieke systeem. Voor tickets kunt u terecht op de website van de Balie.

Er bestaat een mogelijkheid dat het evenement vroeger in de avond/eind van de middag begint. Hier zullen wij zo spoedig mogelijk duidelijkheid over geven.

The Many Faces of Modern China  #2

Het LeidenAsiaCentre en De Balie presenteren de tweede sessie van de serie “The many faces of modern China”. Deze serie behandelt uiteenlopende perspectieven op de veelzijdige ontwikkeling van China. Verdeeld over drie sessies schetsen experts, politici en kunstenaars een broodnodige reality check van China’s economie, politiek systeem en groeiende rol op het internationale toneel. Hoe kunnen wij de politieke, sociale en economische realiteit van dit land en haar 1,3 miljard inwoners begrijpen? En wat kunnen wij leren van China? Na de eerste sessie over China’s economie, zal de focus tijdens deze tweede sessie zich verleggen naar China’s politieke systeem.

Sprekers:

Frank Pieke (Professor Modern China, Universiteit Leiden en Onderzoeksfellow, LeidenAsiaCentre)
Stijn Declerck (Amnesty International)

Go to Top