[:nl]Terugkijken – De EU-China investeringsdeal: Waar zit de winst? [:en]Terugkijken – De EU-China investeringsdeal: Waar zit de winst? (Dutch)[:]

Maandag 15 februari organiseerde het LeidenAsiaCentre een interactieve online discussie over het nieuwe investerings-principeakkoord tussen de EU en China. Ondanks dat de zogenaamde Comprehensive Agreement of Investment (CAI) toezeggingen bevat vanuit China wat betreft markttoegang, level playing field, duurzame ontwikkeling en arbeidsrechten, zijn er ook twijfels over de daadwerkelijke winst van deze deal voor Europese bedrijven.

Professor Professor Frank Pieke (Universiteit Leiden/LeidenAsiaCentre) ging met drie ervaringsdeskundigen in gesprek die de CAI vanuit hun expertise belichtten. Wat zijn de gevolgen van deze deal voor Nederlandse bedrijven die zaken doen in en met China? Welke concessies heeft de EU moeten doen om tot het akkoord te komen? En is deze deal wel wat de Nederlandse economie nodig heeft, ook in het licht van onze relaties met de VS?

De volledige videoregistratie van dit online evenement kunt u hieronder terugkijken:

 

Sprekers:

Ben Knapen (CDA fractievoorzitter Eerste Kamer en voormalig directeur-generaal van de Europese Investeringsbank)

Valérie Hoeks (Sinoloog en eigenaar van China Inroads)

Lucas Noldus (bijzonder hoogleraar information technology and innovation en eigenaar van Noldus Information Technology)

Moderator:

Professor Frank Pieke (Universiteit Leiden/LeidenAsiaCentre)

Want to share? Choose Your Platform!

Published On: February, 2021