Stage bij het LeidenAsiaCentre

[:nl]

Er is een stageplaats beschikbaar bij het LeidenAsiaCentre voor de periode augustus-december 2017, vier dagen per week.

Periode 

Het LeidenAsiaCentre is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode (medio) augustus-december 2017. Aspirant-stagiaires bevinden zich in de laatste fase van hun studie aan een Nederlandse universitaire instelling. De voorkeur gaat uit naar studenten met een internationaal georiënteerde studie, bijvoorbeeld Asian Studies of International Studies, met een focus op Oost-Azië.

LeidenAsiaCentre

Het LeidenAsiaCentre is het internationale expertisecentrum voor het moderne Oost-Azië  in Nederland. Het doel van het centrum is het bevorderen van de verwerving, toepassing en verspreiding van kennis aan de Universiteit Leiden over het moderne Oost-Azië en in het bijzonder het huidige Oost-Azië, in al haar aspecten. De medewerkers van het LeidenAsiaCentre doen onderzoek dat sterk gericht is op valorisatie: dit betekent dat onderzoeksvragen worden geformuleerd in samenspraak met onze maatschappelijke partners. Die omvatten onder meer overheden, het bedrijfsleven, het maatschappelijke middenveld, de media en andere academische en niet-academische kenniscentra.

Werkzaamheden

De stagiair(e) wordt zoveel mogelijk als volwaardig medewerker ingezet  op meerdere projecten. Primair is de stagiair(e) verantwoordelijk voor het bijhouden van de website, alsmede voor de redactie van de sociale media. De stagiair assisteert bij voorbereidende vergaderingen en tijdens de betreffende bijeenkomsten en conferenties.

Functievoorwaarden 

Belangstellende studenten moeten aan de volgende eisen voldoen:

–         Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel           mondeling als schriftelijk;

·         Kennis van het Japans, Chinees of Koreaans strekt tot           aanbeveling;

·         Relevante universitaire studie;

·         Goede communicatieve vaardigheden en goede schriftelijke           uitdrukkingsvaardigheid;

·         Brede algemene ontwikkeling en interesse;

·         Initiatiefrijk, zelfstandig en enthousiast;

·         Flexibel/snel kunnen schakelen;

·         Accuraat/efficiënt en organisatorisch sterk

De stagiair dient gedurende de hele stageperiode als student ingeschreven te staan aan een Nederlandse hogere onderwijsinstelling.
De stagevergoeding bedraagt 400,- euro per maand voor 4 dagen per week, inclusief reiskostenvergoeding.

 

Solliciteren 

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij het LeidenAsiaCentre, stuur dan vóór 17 mei 2017 een sollicitatiemail met CV, motivatie en eventuele referenties naar  de manager van het LeidenAsiaCentre, Lily Sprangers (sprangers@leidenasiacentre.nl).[:]

Want to share? Choose Your Platform!

Published On: April, 2017