[:nl]Save the date! Maandag 9 september: Het grote Chinadebat[:]

[:nl]Op maandagavond 9 september 2019 organiseert het LeidenAsiaCentre in samenwerking met het Clingendael China Centre een publieksdebat in De Balie in Amsterdam over de in het voorjaar gepresenteerde China-notitie. Buitenlandwoordvoerders van politieke partijen en Chinadeskundigen zullen met elkaar en het publiek in discussie gaan. Hierbij staat de vraag centraal wat de opkomst van een Chinees politiek-economisch systeem dat afwijkt van het Westerse model betekent voor Nederland en de balans tussen dominee en koopman in haar Chinabeleid

Het debat vindt plaats op een gunstig moment. Eerder op die maandag organiseert de Tweede Kamer Commissie Buitenlandse Zaken een hoorzitting met deskundigen over de China-notitie. Het debat is dus een uitgelezen mogelijkheid om hetgeen naar voren is gekomen tijdens deze hoorzitting met het publiek te bediscussiëren. Later in september zal bovendien de China-notitie in de Tweede Kamer behandeld worden.

Dit evenement bouwt voort op een eerder (3 juni jl.) publieksdebat dat plaatsvond in Perscentrum Nieuwspoort, eveneens georganiseerd door het LeidenAsiaCentre (verslag) en het Clingendael China Centre (verslag en beelden).

Sprekers zijn: Frans-Paul van der Putten (Clingendael China Centre), Arjen van Dijkhuizen (ABN AMRO), Ardi Bouwers (China Circle) en buitenlandwoordvoerders van politieke partijen in de Tweede Kamer.

Praktische informatie:
Datum: 9 september 2019
Tijd: 20:00-22:00
Locatie: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR, Amsterdam

Meer informatie en inschrijving volgt, houd de website in de gaten!

[:]

Want to share? Choose Your Platform!

Published On: July, 2019