Opening tentoonstelling ‘Verpakkingsdesign uit Japan’ in Warschau

De tentoonstelling ‘Te mooi om weg te gooien: Verpakkingsdesign uit Japan’ zal op 30 mei 2017 geopend worden in Warschau, Polen.

In de tentoonstelling ‘Te mooi om weg te gooien: Verpakkingsdesign uit Japan’ zijn productverpakkingen te zien die een faschinerend onderdeel vormen van de Japanse consumptiecultuur. De vorm wordt grotendeels bepaald door hedendaagse technologieën en marketingstrategieën en het ontwerp is geïnspireerd door decoratieve motieven van kunstobjecten uit het verleden. De esthetiek van verpakkingen wordt ook sterk beïnvloed door Japanse tradities rondom het verpakken van geschenken. Te mooi om weg te gooien: Verpakkingsdesign uit Japan laat zien hoe het heden en het verleden samenkomen in verpakkingsdesign.

De tentoonstelling is gecreëerd door dr. Ewa Machotka en prof. dr. Katarzyna J. Cwiertka, beiden verbonden aan de Universiteit Leiden. Het was eerder al te zien in het Sieboldhuis in Leiden en het Manngha Museum voor Japanse Kunst en Technologie in Krakau. Nu zal de tentoonstelling verhuizen naar Warschau waar het op 30 mei 2017 geopend zal worden in the Asia and Pacific Museum. In een later stadium zal de tentoonstelling ook in New York te zien zijn.

Zie dit artikel over de tentoonstelling in Krakau voor een impressie (in het Pools).

Want to share? Choose Your Platform!

Published On: March, 2017