Officiële lancering website Leiden Asia Year

Het voorlopige programma voor het Leiden Asia Year 2017 is gisteren bekend gemaakt met de officiële lancering van de website door rector magnificus Carel Stolker tijdens de opening van het academische jaar. Met de opening van de nieuwe Asian Library in september 2017, zal de Universiteit Leiden het hele jaar 2017 in het teken staan van Azië. Het LeidenAsiaCentre is één van de partners zijn van het Leiden Asia Year en zal helpen bij het organiseren van diverse evenementen met een speciale focus op Oost Azië.

Het doel van het Leiden Asia Year is Leiden (de stad, musea en de Universiteit) op de internationale kaart te zetten als één van ’s werelds toonaangevende Azië expertisecentrum op het gebied onderzoek, onderwijs, collecties en deskundigheid. In nauwe samenwerking met de gemeente Leiden, musea,  verschillende organisaties en partners, zal de universiteit gedurende het hele jaar symposia, conferenties, lezingen, tentoonstellingen en andere evenementen organiseren welke allemaal in het thema van ‘Azië’ zullen staan. De nieuwe website www.leidenasiayear.nl is het platform waar al deze activiteiten samen zullen komen.

De faculteiten, instituten en de Universiteitsbibliotheek  organiseren elk jaar al verschillende activiteiten die te maken hebben met het thema  Azië. Aankomend jaar zullen al deze activiteiten onder het Leiden Asia Year vallen en hierdoor nog meer aandacht krijgen. Naast deze specifieke Azië activiteiten, zullen alle reguliere jaarlijkse evenementen georganiseerd door Universiteit, in het thema staan van ‘Azië’. Tot slot zullen er speciale evenementen rondom de opening van de nieuwe Asian Library in september 2017 worden georganiseerd.

Het LeidenAsiaCentre is één van de partners van het Leiden Asia Year 2017

Het Leiden Asia Year zal een sterk internationaal karakter krijgen. Nationale en internationale partners, onderzoekers en geïnteresseerde partijen zullen bijdragen aan het Leiden Asia Year. De Universiteit, de partners en het LeidenAsiaCentre hopen dat het Leiden Azië Jaar, met zijn brede scala aan activiteiten voor verschillende doelgroepen, grote aantallen bezoekers naar te stad zal trekken.

Op 8 februari 2017 zal de dies van de Universiteit Leiden in het teken staan van het Leiden Asia Year, eveneens als de grote conferentie 9 februari 2017 , welke georganiseerd zal worden door het LeidenAsiaCentre. Meer informatie vind u ter zijner tijd op de website van het LeidenAsiaCentre.

Op 8 februari 2017 zal de Dies Natalis (de 442ste verjaardag) van de Universiteit Leiden in het teken staan van het Leiden Asia Year. De openingsconferentie op  9 februari 2017 , welke georganiseerd wordt door het LeidenAsiaCentre, zal eveneens in het thema staan van het Leiden Asia Year.  Meer informatie vind u ter zijner tijd op de website van het LeidenAsiaCentre.

Lees het hele artikel hier (engels).

Meer informatie

Website van het Leiden Asia Year 2017
Website van de Asian Library

Of volg het Leiden Asia Year op Twitter of Facebook!

Want to share? Choose Your Platform!

Published On: August, 2016