Noord-Koreaanse dwangarbeiders in de EU, Brussel doet niets

[:nl]

In de Volkskrant is een artikel verschenen over Noord-Koreaanse dwangarbeiders die in de EU werken. Remco Breuker bracht vorig jaar al een rapport uit over deze praktijken, maar in Brussel is tot zover nog niks ondernomen.

Terwijl het Westen zich steeds meer zorgen maakt over de rakettesten die Noord-Korea uitvoert, verdient het regime zeker 1 miljard euro per jaar aan dwangarbeiders die in het buitenland werken. Dit maakt Noord-Korea het ‘grootste illegale uitzendbureau ter wereld’ volgens hoogleraar Koreastudies Remco Breuker.

Dat dit plaatsvindt is al een geruime tijd bekend. De VN publiceerde er een rapport over en vorig jaar kwam Breuker’s rapport uit, geschreven naar aanleiding van het onderzoeksproject ‘Slaves to the System’. Toch blijft het in Brussel stil; Europarlementariërs Kati Piri en Agnes Jongerius stelden er vorig jaar vragen over aan de Europese Commissie, maar zolang de lidstaten ontkennen dat dit gebeurt kan Brussel niet veel doen.

De zorgelijke werkomstandigheden van de Noord-Koreaanse arbeiders samen met het feit dat het regime er miljarden aan verdient vraagt om meer inspanning. De hoop is dat er meer initiatief genomen gaat worden in Brussel om dit te stoppen.

Lees het volledige artikel: ‘Noord-Korea verdient dik aan dwangarbeiders in EU, Brussel onderneemt niets‘ door Sacha Kester

[:]

Want to share? Choose Your Platform!

Published On: June, 2017