Friso Dubbelboer

Friso Dubbelboer is een Nederlandse politicoloog, geopolitiek analist, publicist en informatiespecialist. Na zijn afstuderen in Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam werkte Friso als informatiespecialist en marktonderzoeker bij verschillende multinationals. Een sabbatical en een reis naar Zuidoost Azië bleken cruciaal voor Friso’s ‘draai naar Azië’ en terugkeer naar de politieke wetenschap.

Sinds 2015 richt hij zich op het monitoren en analyseren van de verschillende maritiem-territoriale conflicten in Zuidoost Azië met een sterke focus op de Zuid-Chinese Zee disputen. Friso’s voornaamste drijfveer is het creëren van meer bewustwording rond het onderwerp en de relevantie van deze disputen voor zowel Nederland en België als Europa.

Om kennis en debat hierover te bevorderen schreef Friso diverse artikelen, hield hij lezingen en organiseerde hij debatten. Hierop zal ook de nadruk liggen bij zijn werkzaamheden als fellow bij het LeidenAsiaCentre.

 

Wetenschappelijke discipline:

Moderne Geschiedenis en Internationale Betrekkingen

Focus:

Maritiem Zuidoost Azië, ASEAN-EU betrekkingen en het Zeerechtverdrag der Verenigde Naties (UNCLOS)

Huidige functie:

Freelance geopolitiek analist, publicist en informatiespecialist

Publicaties

Lees hier het artikel “UNCLOS onder druk: geldt het (zee)recht van de sterkste?” van Friso Dubbelboer op de website van het Clingendael Instituut.