Floris Harm nieuwe uitvoerend directeur LeidenAsiaCentre

Met ingang van 1 april 2023 is Floris Harm benoemd tot nieuwe uitvoerend directeur en financieel bestuurder van het LeidenAsiaCentre (LAC). Per die datum volgt hij Lily Sprangers op. Sprangers gaat per 1 augustus met pensioen. In de tussenliggende maanden zal zij werken aan verschillende projecten bij het LAC.

Floris Harm werkt momenteel als Azië-redacteur op de Buitenlandredactie van de NOS. Harm studeerde sinologie in Leiden en in Beijing. Tussen 1994-1999 was hij China-correspondent voor de Telegraaf en het NOS Radio 1 Journaal. Daarna vervulde hij verschillende functies op de binnen- en buitenlandredactie van de NOS, waaronder verslaggever, onderzoeksjournalist en televisieredacteur.

Met het aantreden van Harm en het versoepelen van de reisbeperkingen in Azië verwacht het LeidenAsiaCentre het internationale netwerk buiten Europa weer snel op een pre-Corona niveau te brengen.

 

Onderzoeksagenda 2023-2024

Het eigen onderzoek voor de periode 2023-2024 focust op de relaties tussen Aziatische landen onderling en met de wereld, in het bijzonder wat betreft ‘decoupling’‘alternative coupling’ en ‘re-coupling’. Enerzijds groeien bijvoorbeeld China en Europa op veel vlakken uit elkaar. Deze ‘decoupling’ leidt soms tot nieuwe – of nauwere – relaties tussen partijen in Azië en elders. Maar er zijn ook thema’s (klimaatverandering, pandemie, o.a.) waar partijen (opnieuw) zullen moeten samenwerken (‘re-coupling’).

Want to share? Choose Your Platform!

Published On: February, 2023