[:nl]

De wereld verandert en dus ook toeristenstromen. Wat betekenen die veranderende toeristenstromen? Tijdens de jaarlijkse Groeneveld Conferentie richten we ons vooral op de groeiende groep Chinese toeristen.

Wanneer

11 Sept 2014 | 13.00 – 17.15 uur

Waar

Wageningen Universiteit

Hoe ga je als bestemming om met het groeiende toerisme? Hoe doen we dat hier in Nederland en wat kunnen we leren van China, grootmeester in het handelen van grote bezoekersstromen? Hoe zorgt China voor een duurzaam toeristisch beleid? Wegen economische belangen op tegen de verschillende duurzaamheidsvraagstukken? Wat zoekt de Chinese toerist als hij op vakantie gaat naar Europa/Nederland? Met welke verwachtingen komen zij hier? Deze vragen staan centraal op 11 september.

Sprekers

Nationale en internationale sprekers uit het toerisme, onderzoek en marketing delen hun inzichten. Eddie Yang, directeur China bij NBTC Holland Marketing, presenteert de laatste trends en ontwikkelingen m.b.t. het Chinese uitgaande toerisme. Pál Nyíri, professor aan de VU Amsterdam, geeft inzicht in wat de Chinese toerist verwacht als hij zijn vakantie doorbrengt in Nederland. Chin Ee Ong, universitair docent aan de Wageningen Universiteit, laat zien wat Nederlandse toeristen in China kunnen verwachten en hoe culturele verschillen invloed hebben op het management van toerisme en de vakantiebeleving. Hans Dominicus, directeur CELTH, en Rachel Feng, verbonden aan het Shanghai Institute of Tourism, lichten toe hoe Amsterdam en andere Europese steden omgaan met bezoekersstromen. Zij laten ook zien hoe China zorgt voor een duurzaam toeristisch beleid en wat wij daarvan kunnen leren. Tot slot gaan de sprekers met u in discussie of de economische voordelen die samenhangen met deze veranderende toeristenstroom opwegen tegen de duurzaamheidsissues.

Programma

13.00 Ontvangst

13.30 Welkom door dagvoorzitter René van der Duim,  Special Professor of Tourism and Sustainable Development, Wageningen UR

13.45 Eddie Yang, directeur China, NBTC Holland Marketing

14.15 Pál Nyíri, Professor, VU Amsterdam

14.45 Chin Ee Ong, universitair docent, Wageningen UR

15.15 Pauze

15.45 Hans Dominicus, directeur CELTH, en Rachel Feng, Shanghai Institute of Tourism

16.15 Discussie onder leiding van Frank Pieke, professor Modern China Studies, Universiteit Leiden

17.00 Afsluiting

17.15 Netwerkborrel

Over de Groeneveld Conferentie De Groeneveld Conferentie is het toonaangevende Nederlandse evenement voor kennisuitwisseling en netwerken over duurzaam toerisme. Het MVO Netwerk Toerisme organiseert de conferentie dit jaar samen met de Wageningen UR, NBTC, Centre of Expertise Tourism, Leisure & Hospitality en het Modern East Asia Research Centre van de Universiteit Leiden en is onderdeel van de Azië Carrousel waarbij de directie Azië en Oceanië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken handelsbetrekkingen tussen Azië en Nederland wil verbeteren door kennis te delen en betrokken spelers dichter bij elkaar te brengen.

Voor wie? De Groeneveld Conferentie is bedoeld voor deelnemers aan het MVO Netwerk Toerisme en professionals werkzaam in- of gelieerd aan de toeristische sector.

Wij hopen dat u er op 11 september bij bent. Heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dat dan voor 3 september bij Saskia Pepping, netwerkmanager MVO Netwerk Toerisme. Vermeld bij uw aanmelding uw naam, de naam van de organisatie waarvoor u werkzaam bent en uw functie.

Houd de MVO website in de gaten voor meer informatie over het programma!

Bekijk de conferentie video’s: Deel 1 en Deel 2.

[:]