Projecten & Publicaties

Het LeidenAsiaCentre onderneemt verschillende onderzoeksprojecten rondom bredere kernthema’s. Hierdoor kunnen projecten zich bezighouden met specifieke vragen in context met gerelateerde projecten. Onze drie kernthema’s voor 2016-2017 waren: ‘Europa en Azië’, ‘Mensen, rechten en mensenrechten’ en ‘Levensstijl en cultuur’. In 2019 and 2020 gaat het LeidenAsiaCentre zich richten op ‘connectiviteit’: processen die mensen, dingen, financiën en ideeën met elkaar verbinden. Onze projecten focusen op drie kernthema’s: ‘Stedelijke Connectiviteit’, ‘Regionale Connectiviteit’ en ‘Intercontinentale Connectiviteit’. Elk van deze thema’s is gericht op een specifieke context waarin connectiviteit een rol speelt, en samen verzorgen deze meer kennis van hoe verschillende netwerken and interacties overlappen in Azië en verder.

LOPENDE PROJECTEN

Onderstaande projecten zijn momenteel nog actief. Klik op de projecten om de publicatie(s), onderzoeker(s) en de beschrijven te vinden:

AFGELOPEN PROJECTEN

Onderstaande projecten zijn afgelopen en afgerond. Klik op de projecten om de publicatie(s), onderzoeker(s) en de beschrijven te vinden:

VOORMALIGE MEARC PROJECTEN

Chinese farm investments in Tajikistan: who drives what, why and how.
Onderzoeker: Irna Hofman

Asia and the Global Second War
Onderzoeker: Ethan Mark

North Korean posters digitization
Onderzoeker: Koen de Ceuster

Crime prevention as a pastime: Japanese citizens’ contribution to low crime rates
Onderzoeker: Erik Herber

How popular culture in Japan has framed the discourse on security in Japan after the 2011 earthquake and tsunami.
Onderzoeker: Bryce Wakefield