Laden Evenementen


In het najaar van 2017 vindt het 19de Partijcongres van de Communistische Partij van China (CPC) plaats. Tijdens deze vijf-jaarlijkse bijeenkomst worden nieuwe partijleiders uitgekozen en wordt de strategie van de Partij voor de komende vijf jaar bepaald. Men verwacht ook dat de beoogde opvolger van President Xi Jinping aangewezen zal worden, hoewel sommige experts zeggen dat Xi wel eens met deze traditie zou kunnen breken en van plan is om langer dan de gebruikelijke 10 jaar aan te blijven. Xi’s positie is al sterk, en zou na het Congres nog sterker kunnen worden.

Wat zijn de te verwachten uitkomsten van het 19de Partijcongres? Wat voor invloed hebben de beslissingen die hier gemaakt worden op China’s ontwikkeling, en de rest van de wereld?

Op 16 oktober organiseert het LeidenAsiaCentre een openbare workshop om inzicht te genereren in de huidige ontwikkelingen in aanloop naar het Partijcongres. De sprekers zijn experts in Oost-Aziatische politiek, en het programma is als volgt:

Dr. Lindsay Black (Universiteit Leiden): Introduction
Prof. Frank Pieke (Universiteit Leiden): Perspective of the Chinese Communist Party
Dr. Jue Wang (Universiteit Leiden): Political economy perspective
Prof. Dr. Jörn-Carsten Gottwald (Ruhr-Universität Bochum): International relations perspective

De bijeenkomst wordt afgerond met een discussie.


China Netwerk Guanxi, als samenwerkingspartner van LeidenAsiaCentre, nodigt haar leden en geïnteresseerden uit voor het bijwonen van deze workshop én voor de aansluitende China Café-borrel van 18.00 tot 19.00 uur.

De voertaal van de workshop is Engels. De workshop zal plaatsvinden van 16:00-18:00 in het Wijnhavencomplex, zaal 3.46, Universiteit Leiden Campus Den Haag. Om deel te nemen, registreer per e-mail via events@leidenasiacentre.nl

Ga naar de bovenkant