Laden Evenementen

Op 5 november 2019 presenteert het LeidenAsiaCentre in samenwerking met Stichting Nieuwe Helden de Engelstalige theatervoorstelling “Meet the Millennials” in het Theater aan het Spui. Lucas de Man neemt zijn publiek mee op een fascinerende reis door zes Aziatische megasteden. Aan de hand van zelfverzameld filmmateriaal, manga animaties en inspirerende ontmoetingen vertelt Lucas het verhaal van de taboe-doorbrekende generatie van de toekomst in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei. De voorstelling laat zien hoe Aziatische millennials, net zoals hun generatiegenoten in het Westen, gedreven zijn om een verschil te maken in een complexe, snel veranderende wereld.

Deze Aziatische generatie toont een hands-on mentaliteit en ziet de noodzaak om de problemen van onze tijd aan te pakken. Of het nou gaat om overbevolking, groeiende sociale ongelijkheid, klimaatverandering, eenzaamheid, burn-outs of artificiële intelligentie, de Aziatische millennials hebben hun antwoord klaar.

Meet the Millenials is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.

Deze voorstelling maakt deel uit van Project Hello Asia, een multimedia kunstproject over de millennialgeneratie in Oost-Azië. Voor meer informatie over dit project, zie de Project Hello Asia website.

Praktische informatie en kaartjes

Locatie: Theater aan het Spui

Datum en tijd: 5 november 20:15-21:40

Kaartjes zijn hier te koop! Voor extra studentenkorting: gebruik de actiecode “leiden” bij de online kassa.

Ga naar de bovenkant