Loading Events


Lucas De Man en Stichting Nieuwe Helden presenteren ‘Hello Asia’, een talkshow-avond over verschillen en overeenkomsten tussen Azië en Europa, met de nadruk op jonge creatieve professionals.

Ondanks een gedeeld verleden van kolonialisme toen en onze tijd van globalisering nu, kennen Oost en West elkaar nauwelijks. In ons begrip van elkaar hebben we historisch orientalisme en clichés over het Westen vervangen door moderne vooroordelen. Het Westen dat met moeite verder kijkt dan ‘de invasie van rijke Aziatische toeristen met enorme camera’s die onze hoofdsteden bedolven of die onze binnensteden opkopen’ of het Oosten dat zich verzucht om ‘de zelfingenomen Europeanen die zich onophoudelijk bemoeien met de wereld(politiek) zwaaiend met hun humanistische morele principes.’

Deze avond zoomen we verder in op deze clichés, maar ook op de globale problemen die wij, de Europese en Aziatische millennials, delen. Een talkshow-avond vol (panel)discussies, humor, muziek/performance en relevante gasten.

“De Man en Andere Helden” is een co-productie van Stichting Nieuwe Helden en Tolhuistuin.

Tickets zijn hier te krijgen.
Voor meer informatie, zie de website van Stichting Nieuwe Helden.

Ga naar de bovenkant