Laden Evenementen

GO4EXPORT, Kennispoort Zwolle en het LeidenAsiaCentre organiseren op 31 mei een Export Café bijeenkomst, met als onderwerp ‘The China Challenge’.

De afgelopen twee jaar is de publieke opinie over China in het westen aanzienlijk veranderd. Van het land van kansen met een enorme potentiële afzetmarkt, is de beeldvorming omgeslagen naar een ‘systeemrivaal’ met een eigen agenda. China’s politieke opkomst en toenemende assertieve houding in zowel economische als politieke sfeer, hebben gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Tegelijkertijd blijven Nederlandse ondernemers China zien als een belangrijk handelsland, waar veel behoefte blijft bestaan aan Nederlandse producten en kennis. Hoe kunnen Nederlandse bedrijven een juiste afweging tussen politiek en zakendoen maken?

In juli 2020 publiceerde het LeidenAsiaCentre een onderzoek, uitgevoerd door China Circle en Krijger & Partners, naar de gevolgen van het politiserende Chinese economische klimaat voor Nederlandse bedrijven die zakendoen met China. In samenwerking met GO4EXPORT en Kennispoort Zwolle worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd tijdens een interactieve avond, waar deelnemers ruim gelegenheid krijgen om hun eigen ervaringen te delen en vragen te stellen.

 

Agenda

15:30   Ontvangst in de Schouwburg Odeon, Zwolle
16:00   Aanvang presentaties

Presentatie onderzoek ‘The China Challenge’
Ardi Bouwers, Founder, China Circle

16:20   Interactieve paneldiscussie

  • Lily Sprangers, Manager, Leiden Asia Centre (moderator)
  • Ardi Bouwers, Founder, China Circle
  • Valérie Hoeks, Managing Partner, China Inroads
  • Sjaak Dekker, Eigenaar, ChinaWorks

17:00   Netwerk moment
18:00   Vermoedelijke eindtijd

 

Aanmelden kan via de Oost NL portal. Oost NL is leadpartner van GO4EXPORT.

Ga naar de bovenkant