Laden Evenementen

Op donderdag 14 februari organiseert Guanxi ism het LeidenAsiaCentre het China Café in WTC the Hague. In deze editie van het China Café zal gastspreker Ties Dam over zijn nieuwe boek ‘De Nieuwe Keizer’ spreken. Een boek dat gaat over het verhaal van Xi Jinping, de president van China.

Aanmelden is verplicht en kan via het registratieformulier bovenaan deze webpagina. Als u zich registreert via het LeidenAsiaCentre krijgt u gratis toegang tot het evenement!

Inloop om 17:00 uur – geschatte eindtijd 19:30 uur

Biografie Ties Dams

Ties Dams (1993) is schrijver en strateeg. Zijn adviespraktijk Aleph ontwerpt beleidsstrategie voor politiek en overheid. Cliënten zijn onder meer het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In november publiceerde Ties zijn eerste boek, genaamd De Nieuwe Keizer, een monografie over Xi Jinping, bij literaire uitgeverij Prometheus. Als analist van China’s geopolitieke strategie trad hij op in o.a. Buitenhof en MAX Nieuwsweekend. Zijn opleidingen tot politicoloog, econoom en filosoof volgde hij in Utrecht, Londen, Xiamen en Hongkong. Zie ook www.alephadvies.nl en www.tiesdams.nl.

De Nieuwe Keizer
De nieuwe keizer onthult het verborgen verhaal van Xi’s leven. Het vertelt van zijn vaders strijd als prins in Mao’s revolutie tot Xi’s meedogenloze zuiveringen in de slangenkuil van de Communistische Partij. Wat blijkt? Xi ís de Chinese macht. En die macht maakt zich op voor wereldheerschappij.

Welke ideeën bepalen Xi’s beleid? Wie zijn de vertrouwelingen van de keizer, wie zijn vijanden? En wat betekent het voor onze welvaart en veiligheid dat Keizer Xi zijn invloed over de wereld razendsnel uitbreidt? Leven wij in zijn keizerrijk? Dit boek is geschreven voor iedereen die wil weten hoe het spel van de macht werkt en hoe zijn nieuwe meester het speelt.

Ga naar de bovenkant