Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Samenwerken met het maatschappelijk middenveld onder veranderende omstandigheden

13 maart 2018 |  19:30 - 21:30

Mensenrechten vormen de hoeksteen van het Nederlandse buitenlands beleid. De regering heeft gedurende de voorbije jaren door middel van samenwerking met actoren uit het maatschappelijk middenveld geprobeerd de mensenrechten wereldwijd te verbeteren. Het is echter niet onopgemerkt gebleven dat in veel landen het maatschappelijk middenveld onder druk staat en dat de ruimte voor kritische actoren afneemt. Op basis van een presentatie van studies naar China, Rusland, Saudi-Arabië zal er een discussie plaatsvinden over dit onderwerp tijdens een publiek seminar op 13 maart 2018, van 19:30 to 21:30.

In dit onderzoeksproject probeert het LeidenAsiaCentre in kaart te brengen wat de implicaties zijn van deze ontwikkeling voor de Nederlandse pogingen om het maatschappelijk middenveld in te zetten voor het verbeteren van de mensenrechten wereldwijd.

Het onderzoeksproject bestaat uit drie individuele maar sterk verbonden landenstudies naar China, Rusland en Saudi-Arabië. De recente ontwikkelingen omtrent het maatschappelijk middenveld zullen eerst onder de loep worden genomen. Vervolgens zal de Nederlandse samenwerking met actoren uit het maatschappelijk middenveld worden behandeld, om daarna te kunnen analyseren wat de implicaties zijn van de recente ontwikkelingen voor deze samenwerking. Tot slot zullen de drie landenstudies samenkomen in een vergelijkende discussie en conclusie met als uiteindelijke doel het faciliteren van een publieke discussie over dit onderwerp en het leveren van concrete beleidsaanbevelingen.

Op basis van een presentatie van de drie studies naar zal er een discussie plaatsvinden over dit onderwerp tijdens een publiek seminar op 13 maart 2018, van 19:30 to 21:30.

 

Gegevens

Datum:
13 maart 2018
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

Glazen Zaal
Prinsessegracht 26
Den Haag, 2514 AP
Website:
http://www.glazenzaal.nl/

Click here to register for this event

Tribe Loading Animation Image